Boraink elkészítésénél arra törekszünk, hogy minél természetesebb módon, a lehető legkevesebb beavatkozással készüljenek el. A szőlőt teljes érésben, kézzel szüreteljük. Az erjedés spontán történik, ezért boraink koncentráltak, testesek, gyümölcsösek és hosszan eltarthatóak. A kisebb mennyiségű, kiemelkedő minőségű tételeket kádon erjesztjük. Vörös boraink általában 2 év tölgyfa hordós érlelés után kerülnek palackba. Egy részük szűretlenül, megőrizve a természet adta minden kincset.

FEHÉR

2017

Pinot blanc

Elegáns, zamatos fehér bort ad, minden évben jó minőséggel. “Megbízható, mint egy svájci óra”.

2018

Tramini

Az illatos szőlőfajták közé soroljuk. Mára kissé méltatlanul háttérbe szorult az egyéb, illatos ajták mellett.

 

ROZÉ

2018

Pinot noir rozé

Mély lazac színű megjelenés. A bor illatában aszalt piros bogyósgyümölcsök és szamóca jutnak érvényre. …

VÖRÖS

2017

Sakk Matt

Gyümölcsös világa könnyednek tűnik, de a 14 %-os alkohol tartalma miatt gyorsan elveszíthetjük a játszmát …

2018

Retur

Egy kis szójáték a két szőlőfajta nevével, amikből a bor készült. Menoire és Turán: menoiRETURán.

2019

Szerda Este

Közepes intenzitású, rubinvörös színű bor. A bor illatában a Menoir virágos karaktere és Pinot noir összetéveszthetetlen fűszeressége játsszák a főszerepet. 

2017

Egri Turán

Az egri borvidéken festő szőlőnek nemesített “helyi” szőlőfajta. Ezzel kívánták mélyíteni az egri borok színét. (Ezért a mély sötét lilás szín.)

2016

Pinot noir

“ Színe közepes intenzitású rubin. Illatában a “pinot-fűszerek” mellett az egerszalóki dűlők ásványos üzenete jelenik meg a borban. 

2016

Egri Merlot, „Mrs. O'Baskhy”

Az első randevú. Ismerkedtünk a szőlőterületekkel, a pincével. Két év tölgyfahordós érlelés után palackoztuk.

2016

Egri Cabernet Franc „Mr O'Baskhy”

“ Intenzív bíborvörös megjelenés fekete maggal. Illata mély, összetett, finoman árnyalt, fekete bogyósgyümölcsök játsszák benne a főszerepet 

2018

Tiszta Lap

A bor intenzív rubinvörös megjelenéssel bír, fekete maggal. Illata szépen árnyalt, sokrétegű, olyan, mintha erdei gyümölcs likőrt vizsgálnánk a borospohárban. 

2013

Ante Portas

Az első randevú. Ismerkedtünk a területtel, a hellyel. Két év hordós érlelés után palackoztuk. 

2015

Ante Portas

Egy “mediterrán” évjárat ajándéka. Az első szomolyai évünk. Két év hordós érlelés után az aromák egymásba simultak. 

Advanced
technology

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Top
Performance

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis pulvinar

25 Years
Experience

Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus luctus